Andel ekologiska livsmedel och måltider
Indikator TEMA. 4.13. 30Rad-id | Mätområde | Datum | Värde (%) |
---|---|---|---|
0 |
Totalt livsmedel och måltider |
2019 |
40 |
1 |
Totalt livsmedel och måltider |
2020 |
43 |
2 |
Totalt livsmedel och måltider |
2021 |
46 |
3 |
Totalt livsmedel och måltider |
2022 |
47 |
4 |
Livsmedel |
2008 |
10 |
5 |
Livsmedel |
2009 |
11 |
6 |
Livsmedel |
2010 |
12 |
7 |
Livsmedel |
2011 |
13 |
8 |
Livsmedel |
2012 |
18 |
9 |
Livsmedel |
2013 |
19 |
10 |
Livsmedel |
2014 |
23 |
11 |
Livsmedel |
2015 |
33 |
12 |
Livsmedel |
2016 |
36 |
13 |
Livsmedel |
2017 |
39 |
14 |
Livsmedel |
2018 |
42 |
15 |
Livsmedel |
2019 |
46 |
16 |
Livsmedel |
2020 |
48 |
17 |
Livsmedel |
2021 |
49 |
18 |
Livsmedel |
2022 |
49 |
19 |
Måltider |
2019 |
22 |
20 |
Måltider |
2020 |
30 |
21 |
Måltider |
2021 |
35 |
22 |
Måltider |
2022 |
36 |
Kommentar
Andelen inköpta ekologiska livsmedel och måltider totalt i staden ökade något under 2022, men ligger fortsatt långt under stadens målsättning.
Som en del i att öka andelen ekologiska livsmedel har nya livsmedelsavtal tagits fram av miljö- och hälsoskyddsnämnden och servicenämnden. En mall för upphandling av måltider färdigställdes under året, och miljö- och hälsoskyddsnämnden har gett expertstöd kring biologisk mångfald i livsmedelsupphandlingar.