Andel ekologiska livsmedel och måltider
Indikator TEMA. 4.13. 30Andel ekologiska livsmedel och måltider i staden av totala värdet av inköpta livsmedel och måltider
Trend:
Utvecklingen går åt rätt håll sedan 2019
Senaste värdet:
45 % (2023)
Utgångsvärde:
40 % (2019)
Mål:
15 % (2011)
Mål:
25 % (2015)
Mål:
50 % (2019)
Mål:
65 % (2022)
Mål:
70 % (2023)
Kommentar
Andelen inköpta ekologiska livsmedel och måltider totalt i staden är oförändrad sedan år 2022, men ligger fortsatt långt under stadens målsättning.
Som en del i att öka andelen ekologiska livsmedel togs nya livsmedelsavtal fram av miljö- och hälsoskyddsnämnden och servicenämnden under 2022. En mall för upphandling av måltider färdigställdes under samma år, och miljö- och hälsoskyddsnämnden har gett expertstöd kring biologisk mångfald i livsmedelsupphandlingar.