Andel ekologiska livsmedel och måltider
Indikator TEMA.4.13.30Rad-id | Mätområde | Datum | Värde (%) |
---|---|---|---|
0 |
2019 |
40 |
|
1 |
2020 |
43 |
|
2 |
2021 |
46 |
|
3 |
2022 |
47 |
|
4 |
2008 |
10 |
|
5 |
2009 |
11 |
|
6 |
2010 |
12 |
|
7 |
2011 |
13 |
|
8 |
2012 |
18 |
|
9 |
2013 |
19 |
|
10 |
2014 |
23 |
|
11 |
2015 |
33 |
|
12 |
2016 |
36 |
|
13 |
2017 |
39 |
|
14 |
2018 |
42 |
|
15 |
2019 |
46 |
|
16 |
2020 |
48 |
|
17 |
2021 |
49 |
|
18 |
2022 |
49 |
|
19 |
2019 |
22 |
|
20 |
2020 |
30 |
|
21 |
2021 |
35 |
|
22 |
2022 |
36 |
Kommentar
Andelen inköpta ekologiska livsmedel och måltider totalt i staden ökade något under 2022, men ligger fortsatt långt under stadens målsättning.
Som en del i att öka andelen ekologiska livsmedel har nya livsmedelsavtal tagits fram av miljö- och hälsoskyddsnämnden och servicenämnden. En mall för upphandling av måltider färdigställdes under året, och miljö- och hälsoskyddsnämnden har gett expertstöd kring biologisk mångfald i livsmedelsupphandlingar.